Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Riscuri pentru Moldova în cazul escaladării conflictului ucrainean - expert

© Photo : Московский педагогический государственный университетЗаместитель директора Института истории и политики Московского Педагогического Государственного Университета Владимир Шаповалов
Заместитель директора Института истории и политики Московского Педагогического Государственного Университета Владимир Шаповалов - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Vicedirectorul Institutului de Istorie și Politică a Universității Pedagogice de Stat din Moscova, membrul consiliului de administrație al Asociației Ruse de Științe Politice, a vorbit despre riscurile unor acțiuni militare în centrul Europei pentru regiune.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Escaladarea conflictului ucrainean ar putea provoca consecințe grave în întreaga regiune - opinie a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către vicedirectorul Institutului de Istorie și Politică a Universității Pedagogice de Stat din Moscova, membrul consiliului de administrație al Asociației Ruse de Științe Politice Vladimir Șapovalov.

Здание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе  - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Cine și de ce provoacă Rusia cu discuții privind aderarea Ucrainei la NATO

"Trebuie luată în considerare întreaga regiune a Mării Negre în contextul Moldova-Ucraina-Belarus.

Vedem că Occidentul exercită asupra acestor țări presiuni foarte active în ultimii ani", a declarat expertul.

Țările occidentale vor încerca să-și intensifice influența în spațiul postsovietic, este sigur politologul.

"Dacă Ucraina se transformă într-un front activ de confruntare între Occident și Rusia, atunci acest lucru nu va putea  să nu se reflecte asupra situației din Moldova, unde se atestă acum o confruntare geopolitică intensă între diferite forțe. Vedem cum acționează asupra Moldovei Statele Unite, România și chiar Turcia ", a spus Șapovalov.

Expertul nu exclude că însăși existența statului moldovenesc este în pericol.

"În cazul unei acutizări a crizei, influența Statelor Unite și a României asupra Moldovei va crește. S-ar putea ca această presiune să fie fatală pentru statalitatea moldovenească, care traversează și acum o perioadă dificilă. Situația depinde în mare măsură de ceea ce se întâmplă la est de Moldova ", a conchis interlocutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0