Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri despre ultimele zile de viață ale prințului Philip

© REUTERS / Hannah McKayЭкран с изображением принца Филиппа на площади Пикадилли в день его смерти
Экран с изображением принца Филиппа на площади Пикадилли в день его смерти - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
În presa britanică au apărut dezvăluiri despre ultimele zile de viață ale prințului Philip, soțul reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Presa britanică povestește cum au fost ultimele zile de viață ale prințului. În tot acest timp el a fost împreună cu familia, iar în ultimele sale clipe alături de el a fost în permanență soția sa, regina Elizabeta a II-a.

Surse de la curtea regală ale publicației britanice Telegraph au comunicat că starea prințului a început să se înrăutățească în noaptea spre  vineri. Însă nu a fost vorba despre spitalizare: orice discuție despre trimiterea lui Philip, în vârstă de 99 de ani, la spital erau curmate rapid de regină.

"A petrecut majoritatea celor patru săptămâni în care a stat la spital în încercări de a ajunge acasă. L-au operat la inimă pentru a încerca să-i mai acorde puțin timp, poate mizând pe jubileul lui de 100 de ani. Dar pe el nu l-a interesat asta. El a vrut pur și simplu să revină în patul său. Nu a vrut nicidecum să moară în spital ", - a explicat sursa publicației.

Moartea lui Philip a venit pe neașteptate, în pofida faptului că era bolnav, povestesc cei de la curte: „Cred că a existat un anumit sentiment că ”Ducele de Fier” nu se va opri și va rezista până la aniversare”.

Westminster Abbey rings bells 99 times in tribute to Prince Philip - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Video
Clopotele au bătut de 99 de ori la Abația Westminster în semn de omagiu prințului Philip

Surse ale publicației Evening Standard au povestit că, în ultimele sale zile, prințul a scris scrisori, a purtat conversații telefonice cu cei dragi și a făcut lecturi. Era „mai liniștit și mai puțin auzit”, era bucuros să fie acasă, dar supărat din cauza restricțiilor impuse de coronavirus – ele au făcut mai dificilă întâlnirile cu familia.

Viața prințului Filip în imagini>>>

Philip a încercat să rămână cât mai independent posibil, în pofida stării sale de sănătate tot mai proaste, și a continuat să se îmbrace singur, își amintesc la curte.

"A fost furios când a fost așezat într-un scaun cu rotile în camera lui. El a cerut ca"acest lucru blestemat să-i fie luat din fața ochilor", citează publicația RIA Novosti.

Elizabeta a stat la patul lui în ultima noapte. În 2017, prințul Philip și regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-au sărbătorit 70 de ani de la nunta lor. Nimeni din familia regală nu a reușit să trăiască până la o astfel de dată. Ducele de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri, 9 aprilie, cu doar două luni înainte de centenarul său.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0