Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vrei să lansezi o afacere împreună cu partenerul de viață? Vezi riscurile la care te expui

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Bordea
Alexandru Bordea - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
Care sunt șansele de reușită ale unei afaceri de familie, dar și la ce riscuri se expun partenerii de viață atunci când pun pe roate un astfel de proiect.
Vrei să lansezi o afacere împreună cu partenerul de viață? Vezi riscurile la care te expui

„O afacere de familie” – sună frumos, iar mulți dintre noi s-au gândit cel puțin o singură dată la un astfel de proiect. Ei bine, practica arată că lucrurile nu sunt chiar atât de simple atunci când partenerii de viață pun pe roate o afacere, iar pericolele sunt mult mai mari decât în cazul unui parteneriat obișnui.

„Din experiența pe care o am, pot să vă spun că cele mai proaste parteneriate sunt între soț și soție. Inteligența emoțională trebuie să fie la un nivel foarte înalt ca cei doi să facă față provocărilor, iar la lucru să discute despre impozitele ce trebuie achitate, salariile angajaților sau să decidă pe care angajat să-l dea afară, iar în momentul în care ajung acasă să-și manifeste tandrețea și să se comporte firesc ca bărbat și femeie”, a declarat business trainerul Alexandru Bordea în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova.

Potrivit lui Alexandru Bordea, de obicei, o afacere cu partenerul de viață poate duce la distrugerea sferei familiale.

Alexandru Bordea - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2020
Afaceri lansate împreună cu prietenii sau partenerul de viață: Cum să eviți falimentul

„Eu, personal am văzut doar două-trei cupluri care într-adevăr reușesc să fie soț-soție acasă, iar la muncă – parteneri. În cele mai multe cazuri, acești oameni mimează că sunt fericiți”, adaugă Alexandru Bordea.

Potrivit experților, totul depinde de temperamentul partenerilor și scopurile lor. Respectiv, dacă ambii parteneri simt nevoie de a domina, fără a ceda sau a ajunge la un compromis, atunci a porni o afacere împreună nu este deloc recomandat. În cazul în care niciunul dintre parteneri nu vrea să conducă echipa, afacerea va deveni un simplu hobby în care doar se investește timp și bani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0