Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și în acest an la Chișinău va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim

© Sputnik / Miroslav RotariБлагодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима
Благодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима  - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
Mitropolia Moldovei a informat că și în acest an, în ajunul Învierii Domnului Iisus Hristos, în Moldova va fi adusă, ca în fiecare an, Sfânta Lumină de la Ierusalim.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Sfânta Lumină (Focul Sfânt) va fi adusă de la Ierusalim în Moldova către seara sâmbetei de 1 mai, la Aeroportul Internaţional Chișinău. 

Благодатный огонь прибыл в Молдову  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2020
Fără precedent: Slujba din Noaptea Învierii 2020 va rămâne în istorie - Foto

Anul acesta, reamintim, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos (Paștele) în duminica de 2 mai.

„Speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor. De aceea, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în perioada de criză pandemică prin care trecem, ci va avea loc, însă cu normele de protecție necesare”, a anunțat Mitropolia Moldovei.

Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, relevă Mitropolia. 

În 2020, când Învierea Domnului a fost sărbătorită pe 19 aprilie, pentru întâia oară în istorie, clericii au săvârșit serviciul divin fără participarea enoriașilor și purtând măști medicinale, din cauza pandemiei de COVID-19.  

Slujba prin care va fi sărbătorită Învierea Mântuitorului Iisus Hristos și Liturghia de Paști vor fi transmise în direct și în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0