Când pot depune agricultorii cereri pentru subvenții în avans

© Sputnik / Mihai CarausSectorul zootehnic din Moldova
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
De subvenții în avans por beneficia producătorii agricoli care intenționează să desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Tinerii și femeile fermieri, inclusiv, conaționalii reveniți acasă, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, pot solicita plăți în avans începând cu 15 aprilie și până în data de 18 iunie curent. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat cel de-al VII-lea apel de depunere a cererilor pentru respectivele subvenții.

Potrivit unui comunicat al instituției, banii vor putea fi folosii la utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, la procurarea animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora. De asemenea, la dezvoltării infrastructurii post-recoltare și procesare, producerea legumelor și fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri), la înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a celor viticole și plantațiilor pomicole.

De menționat că subvențiile în avans sunt oferite producătorilor agricoli care intenționează să desfășoare pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Lei - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2021
Agricultorii pot primi din nou subvenții: AIPA autorizează cererile din 2020

Cererile vor fi examinate de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, iar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție.

Valoarea maximă a suportului financiar  va constitui 65% din valoarea proiectului și nu va depăși 1 000 000 lei.

Plățile subvenției în avans vor fi efectuate  în două tranșe.

Prima va fi de 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile.

A doua tranșă va constitui 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0