Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se vor închide iarăși restaurantele și cafenelele? Ce spune premierul interimar

© Sputnik / Georgiana ArseneBucureștiul în pandemie
Bucureștiul în pandemie - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a fost întrebat într-o nouă ediție pe platforma de discuții a Centrului de Presă al Agenției Sputnik Moldova dacă ar putea fi închise iarăși restaurantele și cafenelele.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. În contextul în care unii specialiști spun că ar fi bune să se închidă pentru cel puțin două săptămâni domeniul HoReCa, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că totul depinde de evoluția pandemică în țară.

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
Ciocoi spune cum va fi sărbătorit Paștele în condițiile stării de urgență

”Dacă vom constata o creștere semnificativă a cazurilor și va fi nevoie să intervenim cu aplicarea unor măsuri mai restrictive, vom fi nevoiți să facem acest lucru. Repet, nu de dragul Comisiei Situații Excepționale, ci de dragul menținerii sănătății publice și pentru a avea mai puțini cetățeni decedați. Uitați-vă ce se întâmplă în spitale și în secțiile Terapie Intensivă”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă au fost propuneri la Comisie de a institui măsuri mai dure, Ciocoi a spus că nu, deocamdată s-au luat măsuri suficient de dure.

Totodată, premierul interimar spune că dac ar fi să vorbească în numele său personal, ar fi adoptat măsuri și mai dure, în contextul când sunt în jur de două mii de infectări pe zi.

”Dar, atâta timp cât suntem sub o mie de cazuri astăzi, nu cred că este trebuie să venim cu acțiuni mai restrictive, despre care vorbim. Să dea Domnul să nu revenim la o cifră mai mare. Pe de altă parte, trebuie să fim foarte atenți și să nu afectăm în mod substanțial dezvoltarea  economică a țării”, a conchis premierul interimar.

Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile. Odată cu această decizie, Comisia pentru Situații Excepționale a venit cu noi nestricții în contextul pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0