Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Percheziții CNA la două companii juridice: Ce au găsit oamenii legii

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Două companii care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele "redobândirii cetățeniei române" în care sunt implicați mai mulți agenți economici, persoane fizice şi publice, notari şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Acțiuni în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române au continuat astăzi la câteva adrese. CNA a efectuat percheziții la Just Consult și Document Park.

În urma acestora, ofițerii de urmărire penala ai CNA și procurorii anticorupție au ridicat mai multe probe relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnica de calcul, ștampile și alte obiecte.

© Photo : Serviciul relații publice al CNADouă companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele "redobândirii cetățeniei române"
Foto: Percheziții CNA la două companii juridice: Ce au găsit oamenii legii - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Două companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele "redobândirii cetățeniei române"

”Acestea urmează a fi examinate în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite. Deocamdată nu a fost stabilit statutul procesual al persoanelor vizate, urmând ca acesta să fie decis după administrarea probelor ridicate în timpul perchezițiilor”, precizează CNA într-un comunicat.

Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Societate
Corupție la obținerea cetățeniei române – CNA a dezvăluit detalii

Amintim că, pe 3 martie curent, mai mulți agenți economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România au intrat în vizorul CNA. Ei sunt bănuiți că ar face parte dintr-o schemă de corupere şi trafic de influenţă, prin care mai mulţi moldoveni ar fi fost ajutaţi să obţină diverse servicii pentru redobândirea cetăţeniei române, contra cost. Este vorba de urgentarea eliberării actelor de identitate şi de stare civilă, a certificatelor de naştere, perfectarea unor procuri pe numele unor terţi etc. Sumele pretinse pentru documente variau între 50 şi 5000 de euro.

Cercetările în aceste cazuri continuă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0