Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova ar putea fi anulată trecerea la ora de vară și cea de iarnă

© Sputnik / Rodion ProcaЧасы
Часы  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Reprezentantul unei fracțiuni parlamentare a venit cu o inițiativă de anulare a schimbării sezoniere a orei. Autorii proiectului de lege sunt de părere că această practică este învechită și afectează sănătatea oamenilor.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care prevede renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Ințiativa îi aparține deputatului fracțiunii „Șor” Denis Ulanov. 

Парк - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Societate
Primăvara astronomică a început pe 20 martie: Când trecem la ora de vară 2021

„Considerăm că această practică nu mai este actuală, adică nu contribuie la reducerea consumului de energie, așa cum avea menirea inițial, ci, din contra, implică riscuri majore asupra sănătății oamenilor”, a scris Ulanov pe Facebook.

Deputatul a menționat că „există multe studii care confirmă că trecerea la ora de vară și apoi la cea de iarnă provoacă tulburări ale somnului și de comportament, iar efectele acestor schimbări pot fi observate o lungă perioadă de timp”.

Ulanov a adăugat că „despre necesitatea renunțării la această practică se discută de multă vreme și la nivelul Uniunii Europene, iar o decizie finală în acest sens ar urma să fie luată în curând”.

În prezent, mai mult de jumătate dintre țările lumii nu schimbă ora pe parcursul anului, iar Republica Moldova trebuie să se numere printre ele, în opinia deputatului.

Moldova a trecut la ora de vară pe 28 martie și acum aceasta coincide cu ora Moscovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0