Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au primit câte un nume: Cum îi cheamă pe cei patru pui de leu aduși la Grădina Zoologică

© Photo : Facebook / Iv CebanАфриканские львы в зоопарке Кишинева
Африканские львы в зоопарке Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Simba, Leia, Luna și Bella - așa au fost numiți cei patru pui de leu care au fost aduși recent la Grădina Zoologică din Chișinău. Numele au fost alese în cadrul unui concurs cu premii organizat de municipalitate.

CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Concursul „Vreau și eu un nume în această lume’’ a luat sfârșit, iar cei patru pui de leu s-au ales cu apelative. Ei au fost numiți Simba, Leia, Luna și Bella.

Un pui de zebră s-a născut la Grădina Zoologică  - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2021
Societate
La Grădina Zoologică s-a născut un pui de zebră: Cum se simte animalul

Potrivit edilului-șef al Capitalei, la concurs au participat 113 copii și tineri din municipiul Chișinău cu vârste cuprinse între șapte și 19 ani, care au propus nume pentru mascul și cele trei femele.

Ulterior, au fost alese câte zece nume pentru mascul și câte zece pentru femele, iar aproape două mii de persoane au votat online în cadrul unui sondaj pentru cele mai potrivite. Primarul anunță că în data de 15 aprilie câștigătorii concursului urmează să fie premiați cu diplome și câte 1000 de lei.

Precizăm că la finele lunii martie la Grădina Zoologică din Capitală au fost aduși patru lei africani. Este vorba despre trei femele și un mascul. Animalele au fost cumpărate din Harkov, Ucraina, și au vârsta de șase luni. 

La începutul acestui an, în țara noastră au fost aduse 31 de animale din șapte specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri. Patru dintre specii au ajuns în premieră în Republica Moldova. Acestea au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk, Federația Rusă. 

La Grădina Zoologică din Chișinău sunt peste o mie de animale din circa 135 de specii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0