Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât achită agenții economici pentru gherete în Chișinău: Iată cât costă cel mai scump loc

© Photo : Facebook / Ion CebanGheretă pe o stradă din Chișinău
Gheretă pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a avut loc a cincea licitație cu privire la instalarea gheretelor. Edilul-șef al Chișinăului susține că milioane de lei ajung în bugetul municipal, dar nu în buzunarul cuiva, așa cum a fost până acum.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că 16,6 milioane de lei vor achita agenţii economici care au adjudecat opt locuri din cele nouă expuse la cea de-a 5-a licitație deschisă pentru amplasarea gheretelor pe străzile Chișinăului.

Incendiu - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Societate
Video: S-a făcut scrum - o gheretă a ars într-o stație de așteptare
Edilul-șef a precizat că buticurile vor fi amplasate în locurile stabile în baza regulamentului. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. În același timp, un teren a fost exclus din concurs din cauza lipsei de solicitanți. 

"Precizez că la licitația au fost expuse locurile rămase din cele precedente, după ce agenții economici desemnați drept câștigători nu au achitat costurile pentru amplasamentele adjudecate. Este foarte important ca toate lucrurile să fie făcute transparent, licitații corecte, iar noi dăm asigurări că în final nu vor mai fi șmecheri cu pile pe undeva, care să vină cu replici „amuș sun cuiva și o să clarifice situația", susține Ion Ceban.

Cel mai scump loc din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin, în preajma Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”. De asemenea, au fost oferite sume mari pentru amplasarea gheretelor în Scuarul Catedralei – 3,97 milioane de lei și în Parcul „Valea Morilor” – 3,69 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0