Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Aureliu Ciocoi, detalii despre restricțiile impuse, vaccin și răpirea lui Ceaus

Abonare
Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, este invitatul unei noi ediții a platformei multimedia de discuții organizată în Centrul de Presă al Agenției de presă și radio Sputnik Moldova.

Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile. Odată cu această decizie, Comisia pentru Situații Excepționale a venit cu noi nestricții în contextul pandemiei.

Societatea însă se confruntă că probleme grave de ordin economic, social, dar și în ceea ce ține de capacitatea sistemului medical de a face față pandemiei.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Ciocoi, despre lotul de vaccin ”Sputnik V” pentru Moldova

În cadrul ediției de astăzi, discutăm cu premierul interimar al Republicii Moldova despre noile restricții impuse de autorități, despre ce se va întâmpla în cazul în care Curtea Constituțională va declara neconstituțională instituirea stării de urgență. De asemenea, vom afla când ar putea fi redeschide școlile, dar și când Republica Moldova va procura vaccinuri pentru imunizarea populației.

În același timp vom discuta despre capacitatea bugetului național de a asigura plata pensiilor și salariilor pentru următoarea perioadă, precum și despre exportul de grâu din rezervele de stat. Vom afla dacă mai pot miza agricultorii pe o susținere din partea statului.

Totodată, vom aborda subiectul ce ține de răpirea judecătorului ucrainean ziua în amiaza mare la Chișinău, care a fost dus într-o direcție necunoscută și vom vorbi despre implicarea instituțiilor statului și riscurile unui scandal diplomatic.

De asemenea, vom aborda și subiectul ce ține de expirarea termenului privind taxele vamale la exportul produselor moldovenești în Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0