Premierul interimar Aureliu Ciocoi, invitat vineri la Centrul de Presă Sputnik Moldova

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, este invitatul unei noi ediții în Centrul de Presă al Agenției de știri și radio Sputnik Moldova. Evenimentul va avea loc vineri, la ora 20:15.

Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile. Odată cu această decizie, Comisia pentru Situații Excepționale a venit cu noi nestricții în condițiile pandemice actuale. Societatea însă se confruntă că probleme grave de ordin economic, social, dar și în ceea ce ține de disponibilitatea sistemului medical de a face față pandemiei.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Ciocoi, despre lotul de vaccin ”Sputnik V” pentru Moldova

În cadrul ediției de vineri, discutăm cu premierul interimar la Republicii Moldova despre noile restricții impuse de autorități, despre ce se va întâmpla dacă Curtea Constituțională va declara neconstituțională instituirea stării de urgență, când se vor redeschide școlile, dar și când Republica Moldova va procura vaccinuri pentru imunizarea populației.

În același timp, vom discuta despre disponibilitatea bugetului național în ceea ce ține de plata pensiilor și salariilor pentru următoarea perioadă, dar și despre exportul de grâu din rezervele de stat. Vom afla dacă mai pot miza agricultorii pe o susținere din partea statului.

Totodată, vom aborda subiectul ce ține de răpirea judecătorului ucrainean ziua în amiaza mare la Chișinău, care a fost dus într-o direcție necunoscută, vom vorbi despre implicarea instituțiilor statului și riscurile unui scandal diplomatic.

De asemenea, vom aborda subiectul ce ține de expirarea termenului privind taxele vamale la exportul produselor moldovenești în Federația Rusă și vom afla dacă întreprinde Guvernul anumite acțiuni pentru reluarea acestei facilități.

Despre acestea, dar și alte subiecte, discutăm cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, vineri, 9 aprilie, la ora 20:15 în Centrul de Presă Sputnik. Ediția va fi transmisă live pe site-ul Sputnik Moldova, precum și pe pagina de Facebook a agenției de presă și radio. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0