Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou atac cu verde de briliant: Un politician a stropit sediul formațiunii PACE

© Sputnik / Мирослав РотарьКавкалюк
Кавкалюк - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Se pare că a devenit în vogă în rândul politicienilor moldoveni să recurgi la gesturi excentrice, care deseori hac hype și aduc dividende politice.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. După ce reprezentanții formațiunii PACE i-au turnat verde de briliant pe cap vicepreședintelui raionului Sângerei, pentru că acesta s-ar fi vaccinat ilegal împotriva COVID-19, iată că s-a găsit un alt politician care i-a pedepsit pe cei de la PACE cu aceeași monedă.

Sediul formațiunii Partidul Acasă Construim Europa a fost stropit tot cu verde de briliant de către liderul formațiunii „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. 

În acest fel, politicianul și-a exprimat dezacordul față de actul activiștilor PACE, care au vărsat vopsea verde asupra vicepreședintelui raionului Singerei Tudor Tutunaru cu o zi mai devreme.

În timpul unui live pe Facebook, Costiuc l-a acuzat pe președintele PACE Gheorghe Cavcaliuc că a comis fărădelegi la Ministerul Afacerilor Interne și a promis să verse vopsea verde și peste el. 

Amintim că în seara de 6 aprilie, reprezentanții Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru. La fața locului s-a deplasat Poliția.

Drept motiv al acțiunii a fost invocat faptul că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 fără a avea acest drept, neoferind posibilitate să se vaccineze în primul rând medicii, dar și alte persoane conform etapelor stabilite de Ministerul Sănătății, a explicat Poliția Sângerei.

”Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, este menționat în comunicat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0