Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiectul de taxare electronică se extinde: Primăria testează un nou sistem de plată

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuÎn martie începe implementarea plăților electronice în transport public
În martie începe implementarea plăților electronice în transport public  - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Cea de-a doua etapă a proiectului de taxare electronică a fost lansată marți de către municipalitate. În această etapă sunt testate două tipuri de tehnologii privind plățile electronice.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. De astăzi, tot mai multe unități de transport public din Capitală sunt dotate cu dispozitive speciale care le permit cetățenilor să achite călătoria fără numerar - cu un card bancar, telefon mobil sau orice alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

Taxare electronică în transportul public din Capitală - Video - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Video
Taxare electronică în transportul public din Capitală - Video

Autoritățile municipale au lansat cea de-a doua etapă a proiectului pilot de taxare electronică. 

Totodată, în prezent este testată și tehnologia Tap to Phone, ceea ce îi permite taxatorului să utilizeze telefonul mobil pe post de terminal, oferind posibilitate călătorilor să achite plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, brățara fitness sau alt dispozitiv.

„Inițierea acestui proiect reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea transportului public din Capitală prin oferirea unor servicii de calitate cetățenilor, iar cu suportul partenerilor și a tehnologiilor implementate de VISA această inițiativă poate fi implementată ulterior în cadrul regiilor de transport public municipal”, a declarat edilul-șef al Capitalei.

Amintim că în data de 16 martie a fost lansat prima etapă a proiectului de taxare electronică în transportul public din Chișinău. Astfel, 40 de troleibuze și zece autobuze au fost dotate cu dispozitivele necesare pentru ca oamenii să poată achita călătoria prin intermediul unui card bancar, a unui telefon sau a altui dispozitiv cu sistem contactless.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0