Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția repune în funcțiune toate radarele din țară: Iată de când

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Șova
Andrian Șova - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Adrian Șova, șeful Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI, a declarat pentru Sputnik Moldova că reactivarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier, din luna mai, în mai multe localități, nu corespunde adevărului.
Poliția repune în funcțiune toate radarele din țară-Iată de când

Funcționarul din cadrul MAI ne-a comunicat că subdiviziunea pe care o conduce intenționează, în corespundere cu activitățile planificate pentru anul curent, să extindă sistemul de supraveghere a traficului rutier pe teritoriul Moldovei, doar că acest lucru nu va avea loc în luna mai. Andrian Șova ne-a spus că în momentul de față este în derulare un proces de achiziție. Apoi urmează semnarea unui contract în cadrul unui proiect de modernizare și extindere a sistemului de supraveghere video în aproximativ 20 de localități din Moldova. Șova a mai precizează că acest sistem de monitorizare video ar putea fi operațional către sfârșitul anului 2021.

„Informația care a apărut în spațiul public este denaturată. Pot să vă spun că MAI intenționează, în corespundere cu activitățile planificate pentru anul curent, să extindă sistemul de supraveghere a traficului rutier, însă acest lucru nu va avea loc nemijlocit în luna mai. La ora actuală, Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI se află într-o procedură de achiziție inițiată în baza unui proiect și numai după derularea acestei proceduri vom semna un contract pentru ca sistemul de supraveghere să fie operațional și extins. Toate aceste proceduri ar putea dura până la sfârșitul anului 2021 și atunci vom putea vorbi despre funcționalitatea sistemului în localitățile vizate”, a precizat Andrian Șova.

Înprezent, sisteme video a traficului rutier sunt în 18 localități, doar că ele nu funcționează. Anterior, în mai multe rapoarte ale Curții de Conturi au fost depistate ilegalități care au fost comise în gestionarea acestor sisteme de supraveghere video a traficului rutier.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0