Lavrov: "UE poate participa la construcția marelui Parteneriat Eurasiatic"

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaNews conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov
News conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Serghei Lavrov consideră că implementarea sistematică a inițiativei de formarea a unui mare Parteneriat Eurasiatic va spori competitivitatea tuturor participanților și va deveni un fundament pentru construirea unui spațiu continental de pace și stabilitate.

Chișinău, 7 apr – Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că participarea la construcția unui mare Parteneriat Eurasiatic este deschisă inclusiv pentru Uniunea Europeană, dacă Bruxelles-ul se va arăta interesat, transmite RIA Novosti.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2016
Rusia
Vladimir Putin: o dezvoltare eficientă este posibilă doar împreună

“ Inițiativa președintelui Putin, de formarea a unui mare Parteneriat Eurasiatic, promovează o agendă de unificare. Participarea la construcția acestui parteneriat este deschisă tuturor statelor continentului inclusiv pentru statele membre a Uniunii Economice Asiatice, ale Organizației de Cooperare de la Shanghai ori ale Asociația Statelor din Asia de Sud-Est dar și, dacă este interesată, Uniunii Europene”, a declarat Lavrov ediției pakistaneze a News International.

Ministrul rus de externe a menționat că implementarea sistematică a inițiativei nu numai că va consolida interconectarea pozitivă a acestor state dar va spori competitivitatea acestor participanți și va forma bazele necesare pentru construirea unui spațiu continental de pace și stabilitate.

Potrivit lui Lavrov, Federația Rusă este interesată să își consolideze cooperarea cu pakistanezii, indienii și alți parteneri din Eurasia în baza unor interese comune care țin de asigurarea securității și îmbunătățirea calității vieții tuturor locuitorilor de pe continentul eurasiatic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0