Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ruslan Codreanu: Starea de urgență este un experiment

© Sputnik / Mihai CarausRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Ruslan Codreanu: Starea de urgență este un experiment, numai că să fie amânate alegerile parlamentare anticipate
Ruslan Codreanu: Starea de urgență este un experiment

Rusan Codreanu, președintele Partidului Politic ”Puterea Oamenilor” și fost viceprimar interimar al municipiului Chișinău, și-a expus opinia, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cu privire la necesitatea instituirii stării de urgență la nivel național, pentru o perioadă de două luni. Potrivit politicianului, inconsecvența dintre declarațiile și comportamentul oficialilor sugerează că măsura este exclusiv politică.  

”Dacă este stare de urgență, atunci să fie pentru toți. Ținem copiii online, pentru că știm că nu pot protesta, în schimb lăsăm piața deschisă, ca să nu iasă oamenii la protest și să nu afecteze ratingul politic. Chiar nu se poate de făcut un pas înapoi, să lăsam politicul și să avem grijă de oameni?  Vedem că starea asta de urgență este un experiment de dragul celor care au votat-o, numai ca să amâne alegerile anticipate. În rest, nicio schimbare: cum mergeau prin oraș oameni care nu respectau măsurile de protecție, așa și merg. Nu este nicio logică. Unul zice să închidem parcurile, altul – să le deschidem. Sunt inconsecvenți, iar apoi le reproșează oamenilor că sunt vinovați”, a declarat Ruslan Codreanu.

Una dintre măsurile luate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care a provocat nemulțumirea populației, este interzicerea plimbărilor în parcuri. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat că decizia va fi revizuită la ședința viitoare a comisiei.

Fluxul de știri
0