Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doliu în lumea teatrului și cinematografiei: A murit Boris Bechet

© Pixabay / Byn_LiСвеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
La nici 70 de ani, s-a stins din viață cunoscutul actor Boris Bechet, fratele regretatului actor și scriitor Pavel Bechet.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Actorul de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață. Informația a fost făcută publică de consilierul prezidențial Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Приспущенный флаг Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Doliu național în ziua funeraliilor scriitorului Nicolae Dabija

Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului îndrăgitului actor. Boris Bechet s-a născut la data de 7 februarie, 1953, în satul Vad-Leca, raionul Telenești.  În perioada anilor 1971-1975 a studiat la Institutul de Arte din Chișinău. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi  la Teatrul poetic din Chișinău, azi Teatrul „Alexei Mateevici”.

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. A avut roluri atât principale cât și secundare în filme regizate de Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu. Unele dintre personajele sale remarcabile au fost Meșterul Manole și Strătan, din filmul lui Valeriu Gagiu, „Corbii prada n-o împart”.

De asemenea, a jucat în filme precum „Găsește potcoava fericirii”, „Miorița”, „Cursa”, „Troița”. În anul 1991 a devenit artist emerit al poporului. A fost căsătorit cu actrița Margareta Nazarchevici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0