Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceaiul provoacă cancerul dacă nu este consumat corect - Detalii

© Pixabay / falconp4Чай
Чай - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Una dintre băuturile cele mai îndrăgite de către conaționalii noștri, ceaiul, poate să provoace cancerul dacă nu este corect consumat.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Publicația turcească Cumhuriyet, care este citată de ria.ru, a enumerat care sunt urmările periculoase pentru viață provocate de consumul ceaiului fierbinte.

Юрий Рошка - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Ce spune astăzi Iurie Roșca despre o trădare politică de acum trei decenii - Video
În urma observațiilor asupra 500 de mii de oameni în curs de câțiva ani, cercetările științifice au arătat că consumul regulat de ceai fierbinte, de peste 65 de grade, sporește riscul dezvoltării cancerului la tracul digestiv.

Specialist în domeniul gastroenterologiei, profesorul Vedat Göral a precizat că bolile oncologice se află pe poziția a șasea între cauzele care provoacă decesul oamenilor în întreaga lume (potrivit altor estimări - pe poziția a opta).

Este o boală gravă. Cancerul are o bază genetică, dar sunt posibili și factori declanșatori. Potrivit cercetărilor, în estul Turciei, în China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan, unde este consumat ceaiul fierbinte, dar și alte băuturi fierbinți în cantități mari, cancerul esofagian este foarte frecvent.

Riscul de a dezvolta cancerul crește dacă omul mai și fumează și consumă băuturi alcoolice.

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
"Dacă un fumătorul bea ceai fierbinte în cantități mari, atunci riscul de a face cancer crește de două ori, iar dacă mai consumă și băuturi alcoolice - de cinci ori", a constatat Vedat Göral.

Profesorul recomandă să nu consumăm ceai dacă el este într-atât de fierbinte încât nu putem suporta temperatura paharului ținut în mâini. El menționează că trebuie să așteptăm 3-4 minute până a bea ceaiul. În același timp, nu trebuie să bem mai mult de 3-4 cești de ceai pe zi, a mai precizat specialistul turc în domeniul gastroenterologiei.

Göral a mai atras atenția și asupra altui pericol: consumul alimentelor fierbinți urmată de un pahar de apă rece. Acest lucru poate provoca ulcere la nivelul esofagului, care ulterior pot conduce la cancer.

Expertul a atras atenția asupra faptului că cel mai important simptom al acestei boli este încălcarea ritmului de înghițire. În acest caz, este mai bine să consultați imediat un medic la endoscopie și biopsie, pentru a detecta patologia în timp și a o vindeca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0