Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Apărării spune ce vor face soldații în timpul stării de urgență

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul interimat al Apărării Victor Gaiciuc a explicat cum va fi implicată armata în gestionarea situației pandemice. 

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Starea de urgență care a intrat în vigoare la 3 aprilie presupune utilizarea unităților și resurselor Armatei Naționale, „ținând cont de evoluția și tendințele situației epidemiologice cauzate de infecția COVID-19 în Republica Moldova, precum și de necesitatea introducerii măsurilor restrictive". 

În legătură cu acest lucru, societatea a început să vorbească despre vehicule blindate și soldați înarmați cu automate pe străzile orașelor. Ministrul interimar al Apărării, Victor Gaiciuc a ținut să-i calmeze pe cetățeni. 

"Conform decretului prezidențial, unitățile Armatei Naționale sunt menite să ajute structurile Ministerului Afacerilor Interne, în primul rând carabinierii care patrulează pe străzi. Vom ajuta acolo unde poliția nu are suficient personal. Și, desigur, militarii noștri își vor îndeplini sarcinile fără arme. Nu vom lupta cu oamenii noștri, vreau să-i calmăm pe toți deodată", a declarat Gaiciuc într-un interviu acordat Sputnik Moldova.

Ministrul interimar de interne a declarat că așteaptă de la implicarea armatei în măsurile antiepidemice inclusiv un efect psihologic pozitiv. 

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Va fi sau nu implicată Armata la vaccinarea populației - Expert

„Chiar vreau să cred că prezența militarilor în oraș va contribui la autodisciplina cetățenilor. Sper că oamenii văd într-un om în uniformă militară, în primul rând, un asistent și un protector, precum și o persoană disciplinată care poate servi drept exemplu de urmat în lupta împotriva unui dușman invizibil, dar foarte viclean -COVID-19”, a declarat Gaiciuc.

El susține, de asemenea, că ultima creștere a incidenței coronavirusului, spre deosebire de societatea civilă, nu a afectat armata.

"Nu aș vrea să deochi, dar reglementările militare și disciplina militară ne ajută foarte mult în lupta împotriva epidemiei. De mai multe luni, numărul soldaților bolnavi a fost menținut la nivelul de 30 de oameni. Și nu există o creștere", spune Gaiciuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0