Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un municipiu a anulat o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale

© Sputnik / Miroslav RotariGrădina publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”
Grădina publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2021
Abonare
După ce în Capitală a fost scoasă interdicția persoanelor de a se plimba prin parcuri și păduri, și în municipiul Bălți, Comisia pentru Situații Excepționale din oraș a luat o asemenea decizie.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți a decis sâmbătă anularea deciziei CSE, care prevede interzicerea plimbărilor prin parcuri și păduri. Despre acest lucru a anunțat primarul municipiului Bălți, care a spus într-un live pe Facebook că această măsură este lipsită de logică și că oamenii trebuie să poată ieși la plimbare. 

„Să te ocupi cu sportul în spații deschise nu se permite, dar în sălile de sport se permite. La piață se permite să mergi, dar în parcuri să te plimbi nu. Au interzis plimbările chiar și în păduri, cu toate că pentru mulți oameni care locuiesc a bloc, aceasta este singura modalitate de a respira cu aer curat. (...) Această restricție nu are nicio logică”, susține primarul municipiului Bălți.

Conform deciziei, în municipiul Bălți au fost permise plimbările prin parcuri, păduri, terenuri de joacă și terenuri sportive, dar cu respectarea măsurilor precum purtarea măștilor, aflarea în spațiile publice deschise în grupuri nu mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor familiei, și respectarea distanței sociale de cel puțin un metru. 

Precizăm că sâmbătă, 3 aprilie, și primarul Capitalei a anunțat într-un live pe pagina sa de Facebook că plimbările prin parcurile Chișinăului sunt permise, doar că oamenii trebuie să nu iasă mai mult de trei persoane într-un grup, să meargă la plimbare cu membrii familiei și să poarte mască de protecție.

Amintim că joi, 1 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) s-a întrunit într-o ședință în care s-au decis mai multe măsuri de protecție în perioada stării de urgență. Printre noile măsuri impuse joi de CSE se numără și interzicerea aflării persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, păduri, zone de agrement, terenuri de joacă sau terenuri sportive. 

Starea de urgență a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile, din 1 aprilie și până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0