Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul comunei Calfa: Din lipsă de informare, oamenii nu cred în existența COVID

© Sputnik / OsmatescoLudmila Ceaglîc
Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Primarul comunei Calfa: Cu regret, deși avem și persoane decedate din cauza covid, o mare parte a localnicilor așa și nu crede în existența virusului sau nu conștientizează pericolul acestuia.
Primarul comunei Calfa: Din lipsă de informare, oamenii nu cred în existența COVID

62 din cei 1600 de locuitori ai comunei Calfa, raionul Anenii Noi, au fost bolnavi de COVID, de la apariția virusului în țara noastră și până în prezent. Edilul localității spune că aceștia au făcut forme ușoare, medii sau grave și s-au tratat la domiciliu sau în spitalul raional.

Cert este că doi dintre localnici au pierdut lupta cu virusul ucigaș. Chiar și așa, încă mulți oamenii din comună sunt sceptici în ceea ce privește existența virusului.

 „Cu părere de rău, încă o mare parte a societății nu crede în existența virusului COVID, iar mulți nu conștientizează pericolul acestui virus. Respectiv, măsurile de prevenire a răspândirii virusului nu sunt respectate”, spune Ludmila Ceaglîc, primarul comunei Calfa din raionul Anenii Noi.

Ludmila Ceglîc afirmă că în toamna anului trecut a contractat virusul și a făcut o formă medie a bolii, consecințele au fost însă foarte grave. Tratamentul și recuperarea au costat-o mai bine de 15 mii de lei. Chiar și așa, la șapte luni de la contractarea virusului, perioadă în care a urmat diferite tratamente pentru recuperare, primarul așa și nu și-a revenit în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0