Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pentru câți ani este asigurată Rusia cu petrol și gaze

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaРабота нефтяных станков - качалок
Работа нефтяных станков - качалок - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Șeful Rodnedr, expertul Evgheni Kiseliov, a explicat pentru câți ani Rusia va fi asigurată cu petrol și gaze.

BUCUREȘTI, 4 apr – Sputnik. Rezervele de petrol extractibil în Rusia, în condițiile menținerii actualului nivel al dezvoltării tehnologiei, ajung pentru 58 de ani, dintre care rentabile sunt pentru 19, a declarat într-un interviu oferit publicației "Rossiiskaia Gazeta", șeful Rosnedr, Evgheni Kiseliov.

Компрессорная установка - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Europa caută să stocheze gaz în această vară
“În condițiile actualului nivel de dezvoltare a tehnologiilor, rezervele de petrol din Rusia ajung pentru 58 de ani”, menționează ziarul, citându-l pe Kiseliov.

“Dintre acestea, conform datelor de inventarierea rezervelor rentabile ajung pentru 19 ani. Însă acești indicatori sunt ipotetice și indicative. Odată cu tehnologia această limită se va schimba permanent”, a adăugat șeful Rosnedr.

Totodată, potrivit lui Kiseliov, în orice scenariu al evoluției economiei rusești, țara va fi asigurată cu gaze naturale pentru mai mult de 60 de ani.

Potrivit specialistului, principala piedică pentru extracția hidrocarburilor din platforma continentală arctică este astăzi prețul scăzut la petrol, odată ce deocamdată nu există tehnologii necesare sigure și ieftine.

“Dacă ar fi să analizăm situația, punctul maxim al licențierii și executării lucrărilor (în șelful arctic n.r.) revine perioadei în care prețul era de 110-120 de dolari pentru un baril. Confirm acest preț”, a explicat șeful Rosnedr.
Potrivit aprecierilor VNIIOkeanologia, resursele geologice în sectorul de Est al platformei continentale se ridică la 43,7 miliarde de tone de combustibil convențional, iar extractibil este de 8,8 miliarde de tone, a mai adăugat Kiseliov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0