Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu: Avem nevoie de modernizarea Armatei Naționale

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională
Armata Națională  - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Îmi doresc un management al resurselor umane centrat pe cultivarea loialității militarilor față de țară, nu față de un conducător sau altul. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, în cadrul reuniunii de coordonare a Inițiativei de Consolidare a Capacității de Apărare.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Șeful statului a participat la reuniunea de coordonare a Inițiativei de Consolidare a Capacității de Apărare, ce presupune un pachet de expertiză și asistență pentru dezvoltarea și modernizarea Armatei Naționale.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Mobilizare generală: Tot efectivul de polițiști iese în stradă să patruleze

Astfel, la eveniment au participat reprezentanții Ministerului Apărării, Armatei Naționale, ambasadori și reprezentanți ai 14 țări partenere, dar și reprezentanța Oficiului NATO în Moldova. Maia Sandu fiind și Comandant Suprem al forțelor armate a precizat că Armata Națională are nevoie de modernizare continuă.

„Avem nevoie de modernizarea și transformarea continuă a Armatei Naționale pentru a putea răspunde noilor provocări la adresa securității țării și a participa mai activ în asigurarea securității europene și regionale. Există un consens național privind necesitatea reformei strategice a sistemului de apărare și avem un suport important din partea partenerilor externi în eforturile de reformare a Armatei”, a declarat șeful statului. 

Maia Sandu a îndemnat reprezentanții Ministerului Apărării să profite de oportunitățile oferite de proiect. Totodată, ea a precizat că va susține majorarea bugetului pentru modernizarea armatei și creșterea salariilor. 

„Îmi doresc să văd îmbunătățiri semnificative în modul de utilizare a banilor publici, în conformitate cu obiectivele strategice, și un management al resurselor umane centrat pe cultivarea loialității militarilor față de țară, nu față de un conducător sau altul. Resursele umane sunt principala valoare a sistemului de apărare și este datoria conducerii să acorde tot sprijinul necesar pentru a încuraja și menține cadrele instruite în sistem”, a precizat Maia Sandu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0