Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să-ți înscrii copilul în clasa întâi: Câte cereri s-au depus în Capitală

© Sputnik / Mihai CarausȘcoală
Școală - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
În doar două zile de când s-a dat startul înscrierii în clasa întâi, peste 2 700 de cereri au fost depuse doar în Capitală. Primăria anunță că cererile sunt depuse online, prin intermediul unei platforme.

Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
Educație
Când și cum se va desfășura în acest an înscrierea în clasa întâi
CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. 2 716 cereri au fost depuse de părinții din Capitală pentru a-și înscrie copiii în clasa întâi. Înregistrarea se face online, gratuit, pe platforma www.escoala.chisinau.md care  poate fi accesată și de pe platforma https://educatieonline.md.

Pe aceste două platforme sunt descrise toate etapele necesare pentru depunerea cererii. Inițial, părintele trebuie să-și creeze un profil prin care să se autorizeze, apoi alege instituția în care vrea să-și înscrie copilul, aplică cererea, ulterior verifică toate informațiile și la sfârșit trebuie să se prezinte la instituția școlară. 

Potrivit Primăriei Chișinău, toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse. Procedura de înscriere în clasa întâi se va desfășura în două etape, prima a început pe data de 1 aprilie și va dura până pe 11 iunie. 

Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Protestul părinților, ipocrizia șefilor din Educație și tăcerea Maiei Sandu
În acest interval de timp, va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor. Înscrierea se face pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar în instituția de învățământ din districtul școlar. Documentele pot fi expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ sau pot fi prezentate pe suport hârtie.

Rezultatele primei etape vor fi afișate la data de 11 iunie. Totodată, instituțiile de învățământ în care au mai rămas locuri libere vor prezenta numărul de locuri rămase. Cea de-a doua etapă de înscriere se va organiza în perioada 14 iunie – 30 august. În această etapă vor fi depuse cererile copiilor care nu au reușit să fie înscriși în școlile din districtul lor, dar vor putea fi înscriși în alte școli unde au rămas locuri libere. 

Școlile care au clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organul local de specialitate în domeniul învățământului.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 30 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0