Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce cadouri a primit Maia Sandu de la începutul mandatului său de președinte

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
În cele peste trei luni de mandat, președintele Maia Sandu a primit 20 de cadouri din partea altor șefi de stat, a mai multor oficiali și diplomați străini. Cel mai scump cadou este un set de ceai. Valoarea de piață a acestuia depășește suma de 15 mii de lei.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Administrația prezidențială a făcut publică lista cadourilor pe care le-a primit șeful statului Maia Sandu în primul trimestru al anului 2021. Astfel, în cele peste trei luni de mandat, președintele s-a ales cu 20 de cadouri, oferite de către mai mulți diplomați străini și oficiali, printre care președintele României, Ucrainei și Franței, dar și unele organizații și instituții din țară. Toate cadourile au trecut în proprietatea Aparatului președintelui Republicii Moldova.

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Politică
Ce a făcut Maia Sandu în 100 de zile de la învestire - raport

Conform listei, cel mai scump cadou este un set de ceai din porțelan, oferit de către ministrul pentru Europa
și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian. Valoarea de piață a acestui cadou este de 15 300 de lei. Totodată, cel mai ieftin cadou este o diplomă de onoare gravată pe placă, care a fost oferită de către administrația Universității de Stat din Comrat la aniversarea celor 30 de ani de la înființarea instituției. Costul de piață a cadoului este de 250 de lei. 

Printre cadourile primite se numără eșarfe de mătase naturale, ii brodate manual, o geantă și cărți. Cele mai multe daruri au fost primite în timpul vizitelor oficiale pe care le-a efectuat Maia Sandu în Ucraina și Franța la începutul lunii ianuarie și februarie. 

Conform listei, Maia Sandu a primit cadouri din partea președintelui României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei acestuia în Republica Moldova, din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenskii, în timpul vizitei Maiei Sandu în statul vecin, dar și din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron, în timpul vizitei de lucru a șefului statului în Republica Franceză. 

Lista integrală a cadourilor primite de către Maia Sandu în primul trimestru a acestui an poate fi vizualizată aici

Amintim că vineri, 2 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a publicat raportul la 100 de zile de la învestirea în funcție. În acest raport sunt menționate trei priorități și 44 de acțiuni îndeplinite. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0