Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost anulată o restricție care îi nemulțumea pe mulți - Video

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Plimbările în parcurile din Capitală sunt permise, dar cu respectarea anumitor măsuri de protecție. Un anunț în acest sens a făcut edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisiei pentru Sănătate Publică a Chișinăului.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Primarul Capitalei a anunțat într-un live pe pagina sa de Facebook că plimbările prin parcurile Chișinăului sunt permise, doar că oamenii trebuie să respecte anumite reguli.

Gluma se îngroașă: Poliția a ieșit pe străzi - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Video
Gluma se îngroașă: Poliția a ieșit pe străzi

Potrivit lui Ceban, în urma ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică a Capitalei s-a luat decizia de a se permite plimbările prin parcuri, dar cetățenii trebuie să nu iasă mai mult de trei persoane într-un grup, să fie membri ai familie și să poarte mască de protecție. 

„Am solicitat prin derogare și astăzi a fost votat de toată Comisia municipală ca să fie admise intrările în parc, să nu arătăm cel puțin straniu în această privință când este posibil să mergi la piață, să te duci la un centrul comercial, să te urci în transportul public și să nu vii în parc”, a menționat Ion Ceban.

Potrivit primarului, juriștii Primăriei au găsit o formulă cum să specifice juridic în decizia Comisiei municipale faptul că plimbările prin parcuri sunt permise. Astfel, oamenii vor putea ieși la plimbare, dar cu respectarea anumit norme sanitare. 

„Veniți în parcurile Capitalei, în scuarurile Capitalei, în fâșiile forestiere, în pădurile Capitalei, dar vă rugăm foarte mult să păstrați normele de siguranță. În parcuri, nu mai mult de trei în grup sau familiile, nemijlocit părinții și copiii, cu purtarea măștilor. Vom face recomandările de rigoare și Comisiei pentru Situații Excepționale”, a declarat primarul Capitalei. 

Amintim că joi, 1 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) s-au întrunit într-o ședință în care s-au decis mai multe măsuri de protecție în perioada stării de urgență. Astfel,  din 3 aprilie, în Chișinău și Bălți, orașe în care incidența COVID-19 este mai mare, va fi interzisă deplasarea în afara locuințelor a persoanelor, între orele 23:00 – 05:00, cu unele excepții. Excepțiile au fost anunțate în cazul deplasărilor în scop profesional, în scop de asistență medicală ce nu poate fi amânată și pentru achiziționarea medicamentelor. În perioada stării de urgență, cetățenii vor fi obligați să aibă buletinele de identitate asupra lor, pentru a se legitima, la solicitare.

Printre noile măsuri impuse joi de CSE se numără și interzicerea aflării persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, păduri, zone de agrement, terenuri de joacă sau terenuri sportive.

Starea de urgență a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile, din 1 aprilie și până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0