Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Rusia a găsit o alternativă la Canalul Suez. Ce perspective are Calea Maritimă de Nord?

Abonare
Rusia a nominalizat ruta de transport alternativă pentru Canalul Suez. Potrivit vicepremierului rus, Iurii Trutnev, singura opțiune de rezervă este Calea Maritimă de Nord.

Ea este principala magistrală navigabilă arctică a Rusiei. Se întinde de la Strâmtoarea Kara până la Capul Dejnev de pe peninsula Ciukotka.

Egypt: Efforts underway to refloat giant container ship blocking traffic in Suez Canal - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Video
Egipt: Reflotarea unei nave portcontainer masive în Canalul Suez
Discuțiile referitoare la găsirea unei alternative pentru  Canalul Suez, una dintre cele mai importante și încărcate rute comerciale maritime din lume, au apărut după incidentul cu portcontainerul Ever Given.

La 26 martie, nava maritimă s-a blocat la cel de-al 151-lea kilometru al canalului, blocând traficul naval pentru mai multe zile. Potrivit mai multor estimări, blocarea Canalului Suez a costat economia mondială mai multe miliarde de dolari. Este oare cu adevărat Calea Maritimă de Nord o alternativă mai bună la Canalul Suez și ce perspective are ea – urmăriți în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0