Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Risc major de răspândire a tuberculozei în pandemie: Cum evităm îmbolnăvirea

© Sputnik / Mihai CarausValentina Vilc
Valentina Vilc - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Valentina Vilc, coordonatoarea Programului Național de Combatere a Tuberculozei a vorbit, în cadrul emisiunii ATITUDINI, despre măsurile de prevenire a tuberculozei, în contextul în care infecția se răspândește mai rapid în pandemie.
Risc major de răspândire a tuberculozei în pandemie. Cum evităm îmbolnăvirea

Valentina Vilc a atenționat despre riscul răspândirii tuberculozei în perioada pandemiei. În acest context, a îndemnat cetățenii să respecte măsurile de prevenire a infecției și să nu ignore primele simptome ale bolii.

”Încă înainte de pandemie am vorbit mereu despre importanța respectării modului sănătos de viață, a alimentației sănătoase, renunțarea la deprinderile nocive, necesitatea aerisirii încăperilor și respectarea igienei tusei în lupta împotriva tuberculozei. În prezent, toată lumea trebuie să manifeste maximă prudență și să respecte aceste măsuri. Mai mult, suplimentar trebuie purtate măștile, păstrată distanța socială, evitarea locurilor aglomerate. Organismul devine și mai sensibil la COVID-19, ca urmare mai ușor ne putem îmbolnăvi de tuberculoză, iar persoanele infectate sau care renunță la tratament riscă să facă tuberculoză rezistentă”, a relatat Valentina Vilc.

Anul trecut, peste 2000 de persoane au fost diagnosticate cu tuberculoză, iar 209 au decedat. Situația în domeniul prevenirii și depistării precoce a tuberculozei rămâne alarmantă în țara noastră, mai ales pe fundalul pandemiei, chiar dacă rata incidenței și mortalității este în ușoară descreștere.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0