Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu școlile după instituirea stării de urgență

© Sputnik / Caraus MihaiВалентин Круду
Валентин Круду  - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Șeful Direcţiei Învăţământ General din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, a vorbit la Sputnik Moldova despre situația din școlile din țară în contextul instituirii stării de urgență.
Ce se întâmplă cu școlile după instituirea stării de urgență

Valentin Crudu a declarat că la ora actuală sunt 196 de instituții de învățământ care sunt în carantină și activează la distanță, dintre care 155 sunt în Chișinău. Totodată sunt confirmați pozitiv 307 elevi și 333 de cadre didactice și există inclusiv cazuri de deces.

Oficialul a adăugat că, în contextul stării de urgență, autoritățile din învățământ vor trebui să-și adapteze procesul educațional. 

Ministerul Educației îți va corecta strategia în procesul educațional iar acest lucru este legat de instituirea stării de urgență.

Examen - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Educație
Vor susține sau nu elevii claselor IX-a și a XII-a examenele de absolvire anul acesta
„Până la hotărârea Parlamentului autoritățile din domeniul educației planificau un plan gradual de degajare a procesului educațional pentru ca elevii să frecventeze școlile în localitățile unde situația epidemiologică permitea acest lucru. Cele două coduri în învățământ, verde și orange, deja nu vor fi valabile, iar școlile din Chișinău rămân sub cod roșu astfel, întreg procesul educațional va fi în online, de la distanță, cu excepția grădinițelor", a specificat Crudu.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis care sunt măsurile restrictive vor fi impuse pe teritoriul Republicii Moldova în vederea reducerii răspândirii virusului Covid-19. Acestea urmează să intre în vigoare din 3 aprilie și vor fi valabile până în data de 30 mai. Acestea se referă și la activitatea școlilor, iar una din măsuri este desfășurarea procesului educațional la distanță, cu excepția grădinițelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0