Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Medic stomatolog, reținut de Poliție - incredibil cu ce se ocupa

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Un medic stomatolog a fost plasat în arest la domiciliu și este cercetat pentru consum și comercializare de droguri. Totodată, poliția presupune că el ar face parte dintr-un grup infracțional. 

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Un medic stomatolog în vârstă de 43 de ani este suspectat de „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Acesta se află în prezent în arest la domiciliu, iar un alt complice de-al său a fost reținut. 

Oamenii legii susțin că stomatologul vindea la locul de muncă substanțe psihotrope și anume produse medicamentoase sub marca comercială ”subutex”. Totodată, potrivit Poliției, medicul este un consumator activ de droguri, iar astfel punea în pericol sănătatea și viața pacienților săi. 

Ofițerii au mai stabilit că stomatologul se ocupa de comercializarea drogurilor aduse pe cale de contrabandă din Franța. Acesta a fost reținut în flagrant. În urma perchezițiilor corporale, au fost depistate și ridicate 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7 000 de lei, proveniți din activitatea infracțională. Totodată, din circuitul ilegal au fost scoase 40 de pastile „subutex”, în valoare de 40 de  mii de lei.  

Dacă medicul stomatolog va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de pușcărie. Totodată, oamenii legii vor sesiza instituțiile competente pentru a-i retrage agentului economic dreptul de a presta servicii medicale.  

În prezent, Poliția încearcă să identifice și să rețină și alți membri ai grupului infracțional. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0