Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația din Moldova este „excepțională” - „Nu-mi pasă” este cuvântul potrivit

© Sputnik / Mihai CarausПервый день Чрезвычайного положения в Кишиневе
Первый день Чрезвычайного положения в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Starea de urgență de 60 de zile, introdusă în republică de la 1 aprilie, încă seamănă cu celebrul popândău din filmul "DMB" - nimeni nu îl vede, "dar el este".

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Parcă dinadins, prima zi a stării de urgență a coincis în Moldova cu prima zi din acest an în care am avut cu adevărat vreme de primăvară.

În Capitală a fost mare forfotă dimineață - transportul public a fost supraaglomerat, puteau fi întâlniți mulți oameni pe străzi și în parcuri, dintre care majoritatea interpretează conceptul de „regim de mască” într-un mod aparte, plasându-și mijlocul de protecție undeva în zona bărbiei.

„Respectarea” măsurilor de protecție este evidențiată elocvent de filmările făcute de corespondentul Sputnik Moldova în Piața Centrală din Capitală și în apropierea ei. 

Între timp, în segmentul moldovenesc al rețelelor sociale, starea de urgență este discutată prin prisma a două emoții - iritare și sarcasm.

"La început, când a avut sens introducerea unei sstări de urgență, autoritățile nu au făcut acest lucru. În acel moment, oamenii aveau niște resurse pentru a sta acasă. Iar acum, după un an de măsuri stupide și inutile, când economia e la pământ și oamenii sunt epuizați, la limită, au decis, de dragul ambițiilor politice, să introducă pe toată lumea în stare de urgență ... Aceasta va fi o culminare demnă a neprofesionalismului, a corupției și a prostiei de a guverna țara", a comentat situația arhitectul Denis Nedeoglo.

Postarea jurnalistului Sergiu Strungaru este și mai sumbră.

„Două lumi paralele. Una se reflectă în cifre: aproximativ 2.500 de decese cauzate de coronavirus de la începutul anului. Cealaltă este în imaginea de mai jos:
Moldovenii, care până în prezent nu s-au confruntat încă cu un lockdown adevărat dur (spre deosebire de, să zicem, rezidenții multor țări din UE), totuși, în acest an de COVID, s-au săturat de restricții. Dar și mai mult s-au săturat să se teamă de coronavirus.

Și toate acestea pe fondul incidenței de infectare și mortalității cu adevărat în creștere, care arată că Moldova a intrat în cea mai periculoasă și imprevizibilă perioadă de la începutul epidemiei.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0