Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Regimul stării de urgență: Când decid autoritățile ce restricții vor impune

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Joi seară, vom afla ce restricții ar putea fi impuse în Moldova în legătură cu instituirea stării de urgență în țară.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Din 1 aprilie 2021, în Moldova este în vigoare regimul stării de urgență, însă nu se cunoaște deocamdată ce fel de restricții anume îi așteaptă pe cetățeni.

”Astăzi, 1 aprilie 2021, la ora 17:00, se va întruni (în format online) Comisia pentru Situații Excepționale. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, va oferi declarații pentru presă după ședința CSE, aproximativ la ora 18:00”, a comunicat serviciul de presă al Guvernului.

Parlamentul a decis în ajun impunerea regimul stării de urgență în țară din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Ce restricții au fost impuse anul trecut în perioada stării de urgență: Istoria se repetă

În prezentarea sa în fața Parlamentului, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a spus că nu a avut altă soluție.

„Nu am văzut altă soluție decât să vin cu propunerea, repet, propunerea ca Parlamentul să vină cu inițiativa instituirii stării de urgență”, a declarat în plen premierul interimar. 

Potrivit lui Aureliu Ciocoi, medicii afirmă că "numărul de decese va ajunge până la 80-100 pe zi". "Mortalitatea în ultimele două săptămânii - 14 decese la 100 000 de persoane, mortalitatea totală - 138 de decese la 100 000 de persoane. La capitolul mortalitate s-a înregistrat o creștere semnificativă cu peste 30 la sută doar în ultimele două săptămâni", a argumentat Ciocoi.

Premierul interimar a mai precizat că rata incidenței de infectare a depășit de câteva ori norma în baza căreia se instituie Codul Roșu. El a mai spus că la ședințele pe care are cu membrii Consiliului Consultativ al Medicilor pe lângă prim-ministru i se cere în mod expres să înăsprească restricțiile, pentru că nu se poate miza doar pe vaccinare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0