Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărturiile unui fost bolnav de COVID: 15 mii de lei am cheltuit, dar nu mi-am revenit

© Sputnik / OsmatescoLudmila Ceaglîc
Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Primarul comunei Calfa din Anenii Noi, Ludmila Ceaglîc, a vorbit în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” despre experiența pe care a trăit-o fiind bolnav de COVID. Edilul spune că deși au trecut șapte luni de când a fost bolnav de COVID-19, nu și-a revenit în totalitate.
Mărturisirile unui fost bolnav de COVID: 15 mii de lei am cheltuit, dar nu mi-am revenit!

Primarul comunei Calfa din Anenii Noi, Ludmila Ceaglîc, a fost testată pozitiv cu virusul COVID-19 la sfârșitul lunii august a anului trecut. Ea spune că a făcut o formă medie a bolii, motiv pentru care s-a tratat acasă. Consecințele virusului au fost însă foarte grave. La șapte luni de la îmbolnăvire, perioadă în care a urmat diverse tratamente pentru recuperare, primarul comunei Calfa așa și nu și-a revenit în totalitate. Tensiunea și inima îi dau mari bătăi de cap, iar zilnic simte o lipsă totală de energie.

„Ca să înțelegeți, eu încă nu mi-am revenit în totalitate. În continuare simt dureri abdominale, dureri de cap, respir cu dificultate și simt mereu lipsă de energie. Și organele interne mi-au fost afectate, inclusiv inima, tensiunea mi-a scăpat de sub control. Și gusturile mi s-au schimbat – nici cafeaua, cea pe care anterior o iubeam, nu mai are gustul care îl avea. Iar dacă e să vorbesc despre efortul fizic, acum nu mai am forța fizică de până la COVID”; a declarat Ludmila Ceglîc în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei de la Sputnik Moldova”.

Și asta chiar dacă tratamentul și recuperarea au costat-o mai bine de 15 mii de lei.

„Tratamentul meu m-a costat mai mult. Tratamentul, plus recuperarea, m-au costat aproximativ 15 mii de lei. Sunt bani foarte mari și nu mi-a fost recuperat nici un leu, deoarece eu m-am îmbolnăvit anul trecut, când cei care se tratau acasă erau pe cont propriu”, a adăugat Ludmila Ceaglîc.

Cert este că și astăzi cei care se tratează acasă de COVID sunt mai mult pe cont propriu, chiar dacă la sfârșitul anului trecut autoritățile au decis să „compenseze medicamente pentru pacienţii cu COVID-19, care se tratează la domiciliu, în proporţie de 100% pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulţilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0