Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mii de moldoveni vor avea acces la vaccinul împotriva COVID-19 din luna aprilie. - Detalii

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Republica Moldova va cumpăra, până la sfârșitul lunii aprilie, vaccin împotriva infecției COVID-19. Detalii a oferit în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.
Mii de moldoveni vor avea acces la vaccinul împotriva COVID-19 din luna aprilie. - Detalii

Primele 600 mii de doze de vaccin împotriva infecției COVID-19 vor fi cumpărate în urma licitațiilor planificate pentru data de 12 aprilie, 2021. Preparatele vor fi folosite pentru imunizarea persoanelor trecute de 60 de ani și cu maladii cronice grave.

”Până pe data de 12 urmează să avem deschiderea tuturor licitațiilor. Vor fi licitații deschise, transparente și pe termen scurt, până la 10 zile. Am planificat să achiziționăm  400 de mii de doze în urma negocierilor directe cu producătorii și 200 mii în cadrul licitațiilor deschise. Vaccinurile vor fi livrate în două tranșe”, a relatat Tatiana Zatîc.

Pentru achiziționarea vaccinului împotriva infecției COVID-19 au fost planificate 60 de milioane de lei în fondul de rezervă al Guvernului, 41 de milioane de lei în bugetul Ministerului Sănătății și 36 milioane în fondurile CNAM.

Mai multe detalii despre achiziționarea vaccinurilor aflați din fișierul audio atașat

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0