Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul interimar anunță ce restricții vor impuse în următoarele 60 de zile

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi face declarații după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat acum câteva clipe că membrii  Comisiei pentru Situații Excepționale au decis asupra mai multor măsuri restrictive, care vor fi impuse în următoarele 60 de zile pe teritoriul Republicii Moldova. 

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Exclusiv Sputnik: Ministrul Apărării spune ce va face Armata în timpul stării de urgență
"Reiterăm că măsurile anterioare rămân în vigoare, dar am venit și cu noi propuneri. În cazul în care o unitate economică, încalcă măsurile impuse sau hotărârile comisiei anterioare, iar continuare activității sale pune în pericol sănătatea publică, conducătorul suspendă activitatea aceștia pe perioada stării de urgență Pe parcursul zilei de azi, membrii comisiei au recepționat mai multe idei din partea instituțiilor de stat. Au fost analizate și discutate minuțios. În cadrul ședinței, comisia a venit cu restricții noi. Suntem în proces de identificare a finanțelor pentru a încuraja mediului de afacere și a cetățenilor. Acestea vor fi decise la următoarea ședință și vor fi expuse public. Ne dorim în mod firesc ca acțiunile implementate să ducă la diminuarea efectelor negative ale pandemiei.", a declarat Aureliu Ciocoi, premier. 

Din 1 aprilie 2021, în Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia la solicitarea Guvernului interimar, care a solicitat aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În prezentarea sa în fața Parlamentului, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a spus că nu a avut altă soluție.

"Nu am văzut altă soluție decât să vin cu propunerea, repet, propunerea ca Parlamentul să vină cu inițiativa instituirii stării de urgență", a declarat premierul interimar. 

Premierul interimar a mai precizat că rata incidenței de infectare a depășit de câteva ori norma în baza căreia se instituie Codul Roșu

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0