Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Începe a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 - cine vor fi imunizați

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Ministrul interimar al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a participat la emisiunea „Atitudini” de la Sputnik Moldova și a vorbit despre felul în care decurge procesul de vaccinare.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Ministrul interimar a precizat că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar în curând vor fi imunizate persoanele vârstnice. 

„S-a trecut la cealaltă etapă - lucrătorii sociali, cei care lucrează în asistența socială în administrațiile publice locale, avem un lot suplimentar de vaccin din partea Guvernului României. Se extinde deja pentru populația vârstnică, la populația cu risc major de agravare”, a declarat Tatiana Zatîc în studioul Radio Sputnik Moldova. 

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Societate
Dodon pleacă la Moscova: Va discuta despre livrarea Sputnik V în Moldova

La prima etapă li se administrează vaccinul lucrătorilor din domeniul medical, precum și personalului din cadrul serviciilor de asistență socială.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, celor care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape. 

Tatiana Zatîc a mai precizat că statul ar urma să achiziționeze 400 de mii doze de vaccin prin negocieri directe și 200 de mii prin licitații deschise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0