Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va înainta majoritatea parlamentară alt candidat la funcția de premier? Ce spune Dodon

© Photo : Miroslav RotariБрифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона
Брифинг для прессы Председателя ПСРМ И. Додона - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, participă la emisiunea „Expertiza” de la Sputnik Moldova, unde vorbește despre situația politică din țară.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Igor Dodon a fost întrebat în studioul Radio Sputnik Moldova dacă majoritatea parlamentară ia în calcul posibilitatea înaintării unui nou candidat la funcția de premier. 

„Noi avem un candidat la funcția de premier, care are susținerea majorității - este domnul Vladimir Golovatiuc. Totuși, suntem gata să ne așezăm la masa de discuții cu alte partide, cu președintele și să identificăm și alte variante dacă există deschidere. Important este ca oamenii să nu aibă de suferit”, a declarat liderul PSRM.

Amintim că Maia Sandu a inițiat anterior consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pentru a discuta despre dizolvarea Parlamentului, iar ulterior a făcut o sesizare în acest la Curtea Constituțională. 

Socialiștii și deputații din grupul „Pentru Moldova” consideră că Parlamentul nu poate fi dizolvat, pentru că există un candidat care are susținerea majorității – Vladimir Golovatiuc.

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Mariana Durleșteanu - noi dezvăluiri: Ce spune despre politicienii de la Chișinău

Vladimir Golovatiuc a fost propus de majoritatea parlamentară după ce Mariana Durleșteanu a refuzat să mai candideze pentru șefia Guvernului.

S-a întâmplat chiar în timp ce reprezentanții PSRM și „Pentru Moldova” îi cereau Maiei Sandu să o desemneze premier. 

Șeful statului l-a desemnat astfel candidat pe liderul partidului pe care l-a condus chiar ea anterior.

Igor Grosu a venit în Parlament ca să ceară votul de încredere al deputaților, dar socialiștii și deputații „Pentru Moldova” au părăsit sala de plen.

Astfel, Parlamentul nu a întrunit cvorumul necesar pentru a dezbate programul de guvernare.

Mingea se află acum la Curtea Constituțională, care urmează să constate dacă există sau nu circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0