Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul socialiștilor spune când ar putea fi organizate în Moldova alegeri anticipate

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Președintele PSRM Igor Dodon participă astăzi la emisiunea „Expertiza” de la Radio Sputnik Moldova, în care comentează criza politică din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Igor Dodon a declarat că alegerile parlamentare anticipate nu vor fi organizate câtă vreme situația epidemiologică din țară va fi instabilă. 

„Când se va stabiliza situația din țară. În buget nu sunt bani pentru alegeri, iar să luăm de la medici bani și să îi cheltuim pentru alegeri nu este corect. Nu ne va înțelege lumea. Mai întâi să vedem ce facem cu starea de urgență”, a declarat liderul socialiștilor. 

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Ce putere are declarația adoptată azi privind dezacordul față de dizolvarea Parlamentului

Amintim că astăzi Parlamentul se convoacă astăzi în ședință la ora 14:00 și ar urma să examineze introducerea stării de urgență în Republica Moldova. 

Igor Dodon susține că, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla, dar asta nu înseamnă că vor fi introduse măsuri similare cu cele din primăvara anului 2020. 

„Nu vom admite să fie introdus un lockdown ca în primăvara anului trecu, nu vom permite să fie introduse restricții dure. Nu se va repeta situația din martie-aprilie, când au fost închisă granița, când toți oamenii stau acasă - nu va fi așa ceva. Parlamentul doar îi va da posibilitatea Comisiei Situații Excepționale să aibă mai multe competențe”, a declarat Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0