Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Judecătorul învinuit de „trafic de influență” a fost suspendat din funcție

© Pixabay / Pixabay / succoJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Judecătorul care este învinuit de „trafic de influență” a fost suspendat provizoriu din funcție. Decizia a fost luată de către Consiliul Superior al Magistraturii, la solicitarea Procuraturii Anticorupție. 

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis miercuri demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea provizorie din funcție a judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău, învinuit de trafic de influență.

Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Judecătorul reținut pentru „trafic de influență” va fi cercetat în libertate

Potrivit Procuraturii, acesta va fi suspendat până la hotărârea definitivă în dosarul penal în care este vizat. Procurorii și-au motivat demersul prin faptul că judecătorul ar putea influența mersul anchetei. 

„Activând în continuare în funcția de judecător, ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenta negativ imaginea justiției, inducând dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc”, se arată în comunicatul Procuraturii. 

Amintim că judecătorul a fost reținut luni, 22 martie, pentru 72 de ore. Cauza penală a fost inițiată de Procurorul General. Magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil. În urma investigațiilor, judecătorul a fost învinuit că a primit 11 mii de dolari din suma pretinsă. 

Săptămâna trecută, magistratul de la Judecătoria Chișinău, învinuit de „trafic de influență”, a fost liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile, iar agentul economic, acuzat de „corupere activă”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procuratura a contestat încheierile Judecătoriei Hâncești, sediul Central, insistând pe cercetarea celor doi în arest preventiv, iar Curtea de Apel Chișinău urmează joi să se expună pe acest caz. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0