Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații, în ședință: Examinează instituirea stării de urgență

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputații s-au întrunit în ședință. Aceștia examinează proiectul hotărârii de instituire a stării de urgență.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Igor Dodon spune dacă Parlamentul va institui astăzi lockdown în Moldova
CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Proiectul de hotărâre privind instituirea stării de urgență urmează să fie examinat în ședința de astăzi a Parlamentului. Deputații s-au întrunit în sala Plenului după ce ieri, 30 martie, Guvernul a solicitat Legislativului să declare stare excepțională, pentru a acorda atribuții suplimentare Comisiei Situații Excepționale.

„Aceasta nu prevede restricții economice”, a precizat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a prezentat proiectul de hotărâre. Solicitarea urmează să fie examinată de Parlament.

Motivarea propunerii este prezentată de către Prim-ministrul în exercițiu Aureliu Ciocoi. În cadrul ședinței urmează a fi examinat și Raportul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova privind situația pandemică din țară și necesitatea declarării stării de urgență. Alte subiecte nu au fost incluse în ordinea de zi a ședinței din 31 martie 2021.

Amintim, președintele Maia Sandu a propus impunerea stării excepționale pentru cel puțin două săptămâni. Recomandarea a venit după ședința din 13 martie a Consiliului Suprem de Securitate.

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
În Parlament am văzut de toate, dar asta e prea de tot
„Poziția Președinției și a majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate este să recomande instituirea stării de urgență pentru două săptămâni”, a declarat Maia Sandu. 

Șeful statului a mai spus că i s-a recomandat Guvernului ca în termen de trei zile să elaboreze lista restricțiilor impuse în contextul stării de urgență, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensațiile pe care le vor primi din partea statului. Situația excepțională nu prevede instituirea unui "lockdown". Dacă va fi votat documentul Guvernului, pe teritoriul Republicii Moldova va fi instituită starea de urgență pe o perioadă de două luni - din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0