Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum comentează secretarul de stat din Sănătate situația cu vaccinarea funcționarilor

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Mai mulți funcționari s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinuri destinate exclusiv angajaților instituțiilor medicale. Cum comentează situația Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale?
Cum comentează secretarul de stat din sănătate vaccinarea funcționarilor

Mai mulți funcționari s-au vaccinat împotriva COVID-19, contrar prevederilor Planului Național de Imunizare. Cazul este investigat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

”Există un Plan Național de Imunizare și un Comitet Național de Imunizare, care supraveghează dacă acest plan este respectat. Conform documentului, în prezent sunt vaccinați prioritar lucrătorii medicali, inclusiv și cei din sectorul privat, angajații instituțiilor rezidențiale și lucrătorii sociali. În contextul informațiilor din mass-media, am instituit o comisie care va examina cazurile de vaccinare printre funcționari. Vom informa populația cu privire la rezultatele investigației și măsurile pe care le vom întreprinde pentru a evita astfel de abateri pe viitor”, a declarat Tatiana Zatîc.

Conform Planului Național de Imunizare, vaccinarea împotriva COVID-19 în țara noastră va avea loc în trei etape:

În prima etapă, care se desfășoară în prezent, sunt imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială.

Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități,  angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar.

În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0