Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vladimir Novosadiuc va fi înmormântat joi la Cimitirul Central din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariВладимир Новосадюк
Владимир Новосадюк - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Funeraliile reputatului jurnalist, fostul conducător al Sputnik Moldova Vladimir Novosadiuc, vor avea loc joi, 1 aprilie, la ora 15:00.

Vladimir Novosadiuc s-a stins din viață luni, 29 martie. El va fi înmormântat joi la Cimitirul Central Armenesc din Chișinău, la ora 15:00.

A părăsit această lume un om al cărui nume este asociat cu cele mai expresive pagini din istoria jurnalismului nostru, care a format o întreagă galaxie de jurnaliști din țara noastră.

Un veteran al jurnalismului, contemporanul nostru, un inovator plin de idei și energie inepuizabilă - așa și-l amintesc pe Vladimir Nicolaevici toți cei care au avut bucuria de a lucra și a trăi în preajma lui. 

El a iubit sincer Moldova și a fost indisolubil legat de viața care fierbea în satele mici și în orașele mari, pe străzi și în piețe. El însuși a fost o parte integrantă a istoriei prin care trecea țara noastră.

Zi de zi, an de an, Vladimir Nicolaevici s-a aflat în toiul evenimentelor, știrilor, opiniilor și faptelor - mintea lui ascuțită și inima receptivă reacționau la fiecare bucurie și fiecare nenorocire a poporului Moldovei. El a trăit literalmente cu atmosfera pe care o iubim atât de mult în Patria noastră, cu capacitatea ei de a se bucura de viață, cu codrii și podgoriile ei, cu Soarele ei strălucitor și oamenii muncitori.

Cunoștea pe toată lumea și toți oamenii îl cunoșteau pe el. Se părea că nu există niciun om de stat sau personalitate publică în țara noastră, niciun lider de opinie sau politician pe care Vladimir Nicolaevici să nu-l poată apela cu o solicitare de interviu – în mod natural și ușor, ca pe un vechi cunoscut. Fără a participa vreodată la bătălii politice, el știa totul despre politică, așa cum i se cuvine unui jurnalist de mare altitudine. Și, în același timp, Vladimir Novosadiuc s-a remarcat printr-o calitate rară – el știa să-i împace, dar nu să-i separe pe oameni, să stingă pasiunile, dar nu să le aprindă. Întreaga sa creație a fost un exemplu de jurnalism care servește societății în sensul deplin al cuvântului - consolidează, unește și inspiră oamenii, face viața mai bună.

Vladimir Nicolaevici a știut să iubească cu o putere care rareori îi este dăruită unui om. El a purtat această dragoste de-a lungul întregii sale vieți și nu s-a despărțit de ea până în ultimele sale zile pe acest pământ. Bunătatea și grija lui îi învăluiau pe toți cei care se aflau lângă el - prieteni, colegi, cei care aveau nevoie de ajutor sau doar de un cuvânt spus la momentul potrivit.

Timp de mulți ani, Vladimir Novosadiuc a condus Sputnik Moldova - din prima zi a activității agenției internaționale de știri și a postului de radio în țara noastră. Sub conducerea lui a fost transmis primul mesaj radio al Sputnik Moldova, ochiul său pretențios căutau erori în designul site-ului web nou-creat, în mâinile sale prindeau viață rezumatele despre vizualizările în creștere ale paginilor noastre.

Datorită lui Vladimir Nicolaevici, Sputnik Moldova a devenit așa cum îl cunoaștem astăzi - una dintre publicațiile de top din țara noastră. Fiecare dintre colegii noștri - cei care vorbesc din studioul de radio, cei care cu o cameră de luat vederi și un carnet de notițe se află acolo unde au loc cele mai importante evenimente, cei care așteaptă până noaptea târziu informații importante pentru a le transmite cititorilor și ascultătorilor noștri - toată lumea simte astăzi că împreună cu Vladimir Nicolaevici a plecat și o parte din propria viață.

Imaginea lui în memoria noastră va rămâne neschimbată - un zâmbet blând, o privire atentă, bunătate, receptivitate și un interes pentru viață incredibil, ce nu cunoștea oboseala. Pentru viața pe care o trăim astăzi, dar de acum înainte fără el. Singuri, fără prietenul, colegul, mentorul nostru.

Fluxul de știri
0