Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul adolescentei bătute: Tinere trimise în judecată

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, în cazul adolescentei bătute la Ciocana.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Trei tinere au fost trimise în judecată în cazul adolescentei bătute la Ciocana. La fel, părinții acestora vor răspunde pentru complicele lor minore. Informația a fost prezentată de Procuratura Generală. Astfel, trei tinere cu vârstele de 14 ani vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism, după ce împreună cu alte două prietene, ar fi bătut și umilit o adolescentă de 16 ani.

Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Crimă odioasă la Dubăsari: O adolescentă de 16 ani a fost ucisă

„Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani,  urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, în privința părinților acestora și persoanelor care îi înlocuiesc, a fost pornită procedură contravențională în baza art.63 alin.(2) din Codul contravențional - neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”, este precizat în informarea de presă a procuraturii.

Totodată, în privința minorelor de 12 și respectiv, 13 ani, procurorii au sesizat și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Ciocana, pentru stabilirea măsurilor destinate copiilor cu comportament deviant. Potrivit legislației, ”huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani, iar ”neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului” se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

Amintim, la începutul lunii februarie, în spatele unui centru comercial din sectorul Ciocana, cinci fete au bătut o adolescentă cu pumnii și picioarele și au umilit-o. Ulterior, imaginile video au fost postate pe o rețea de socializare chiar de una dintre agresoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0