Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Triumf istoric! Patinatorii ruși au ocupat tot piedestalul la Campionatul Mondial

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaФигурное катание. Чемпионат мира. Женщины. Церемония награждения
Фигурное катание. Чемпионат мира. Женщины. Церемония награждения - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Abonare
Prognozele fanilor ruși la Campionatul Mondial de patinaj artistic s-au adeverit. Tot piedestalul de onoare a fost ocupat de concurentele din Rusia. Aurul l-a obținut Ana Șcerbakova, argintul - Elizaveta Tuktamîșăva, iar bronzul a fost câștigat de Alexandra Trusova.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. De trei ori campioană a Rusiei, Ana Șcerbakova a devenit campioană mondială înainte să împlinească 17 ani, scrie ria.ru. Ana a trecut o perioadă foarte dificilă, dar nu și-a pierdut cele mai bune calități. Acest sezon nu a fost ușor pentru Șcerbakova. Chiar și antrenorii au admirat curajul fetei, care a ieșit să concureze la campionatul rus fără să-și revină complet din boală. Și nu numai că a ieșit, ci a devenit campioană.

La Stockholm, Șcerbakova a fost supusă unei presiuni psihologice imense. După un scurt program în care Ana și-a actualizat palmaresul personal, o mulțime de critici au căzut asupra ei. Numeroși experți străini au spus că eleva lui Tuberidze este trasă de urechi la cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este surprinzător faptul că nu a existat un răspuns adecvat din partea numeroșilor experți ruși.

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaAna Șcerbakova
Triumf istoric! Patinatorii ruși au ocupat tot piedestalul la Campionatul Mondial - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Ana Șcerbakova

Nu se poate spune că Ana a prezentat programul său în totalitate cu brio, dar a fost la cel mai înalt grad profesional. A avut câteva scăpări, dar elemente de săritură erau impecabile. Având în vedere greșelile concurenților, acest lucru a fost suficient pentru o victorie încrezătoare pentru Ana.

De fapt, niciunul dintre concurenții la medalii nu a fost lipsit de greșeli la Cupa Mondială din 2021. Și Elizaveta Tuktamîșăva a căzut în timp ce efectua o figură, iar pe alta nu a prezentat-o perfect. Dar, totuși, această competiție i-a adus succes. În urmă cu șase ani, Elizaveta a câștigat Campionatul European din capitala Suediei și acum a adăugat argintul Campionatului Mondial în colecția sa de premii.

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaElizaveta Tuktamâșăva
Triumf istoric! Patinatorii ruși au ocupat tot piedestalul la Campionatul Mondial - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Elizaveta Tuktamâșăva

Elizaveta a avut un program foarte interesant în acest sezon, însă pur și simplu nu a efectuat încălzirea de dimineață. Da, nu au lipsit greșelile în timpul concursului pentru Cupa Mondială 2021, dar să obții argintul la 24 de ani înseamnă foarte mult. 

Cea de-a treia medalie importantă, cea de bronz, a fost obținută de Alexandra Trusova. Ea a executat cinci salturi, iar dacă le-ar fi făcut fără nicio greșeală, în general, ar fi putut deveni campioană. 

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaAlexandra Trusova
Triumf istoric! Patinatorii ruși au ocupat tot piedestalul la Campionatul Mondial - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Alexandra Trusova

Desigur, curajul Alexandrei merită admirație. În spatele zâmbetului și al săruturilor de după concursul de la Stockholm se află o munca grea. 

Astfel, tot piedestalul de onoare al Campionatului Mondial din Suedia a fost ocupat de ruși. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0