Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

„Bunica de oțel”: La 99 de ani face acrobații pe simulatorul bombardierului Su-34

Abonare
Veteran al celui de Al Doilea Război Mondial, Maria Denisovna Koltakova a primit de ziua ei un cadou din partea aviației militare ruse - o sesiune de o oră și jumătate de antrenament pe simulatorul de zbor al avionului supersonic de bombardament avansat Su -34.

„Bunica de oțel” Maria Denisovna Koltakova, participantă la bătălia de la Kursk și la operațiunile de eliberare a Ucrainei, Poloniei și Cehoslovaciei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, la vârsta de 99 de ani a însușit profesia de navigator militar. În această privință a fost ajutată de Eroul Rusiei, pilotul Andrei Diachenko și un simulator de zbor modern al bombardierului Su-34 cu efect de imersiune completă.

Экипажи бомбардировщиков Су-34 прошли курсы повышения квалификации - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Video
Video: Pilotaj extrem - Iată ce fac rușii cu un Su-34

Pentru a înțelege ce înseamnă Su - 34, trebuie să știm că acest avion supersonic de bombardament avansat lansat în 1990 este folosit și astăzi, având următoarele caracteristici: viteza maximă 2200 km/h și Mach 2, greutate de 22,5 tone și maxima la decolare de 45 de tone. Raza de acțiune -  4.000 km, o lungime de 23 de metri, cabina de pilotaj cot a cot, bimotor, al cărui cost estimat este de doar 36 de milioane de dolari americani! 

Zborul de simulare a durat o oră și jumătate. În acest timp, împreună cu un pilot profesionist, Maria Denisovna a efectuat mai multe acrobații de pilotaj și a nimicit câteva aeronave ale presupusului inamic cu rachete.

Maria Denisovna a fost inclusă de 14 ori în Cartea Recordurilor din Rusia din 2015 și până în prezent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0