Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Topul celor mai furate mărci auto din Chișinău în 2020

CC0 / Pixabay / TheDigitalWay / Угон автомобиля
Угон автомобиля - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Unii fac economii pentru a-și procura un automobil, alți preferă să aleagă o cale mai ușoară pentru a obține o mașină. Inițiativa însă ar putea duce direct către pușcărie. Sputnik Moldova a aflat care sunt mărcile auto din Chișinău ce devin frecvent ținta hoților.

CHIȘINĂU, 27 mart - Chișinău. Potrivit informațiilor oferite pentru Sputnik Moldova de către Direcția de Poliție a Capitalei, pe parcursul anului trecut pe teritoriul municipiului Chișinău au fost înregistrate 82 de cazuri de răpire de automobile, dintre care 76 au fost descoperite. De asemenea, oamenii legii au investigat alte 18 cazuri de furturi de vehicule, iar în 16 cazuri au identificaţi şi autorii infracţiunilor.

Poliția susține că există diferență între „răpire” și „furt” de vehicule. În primul caz infractorii nu au scop să vândă vehiculul, iar în al doilea caz încearcă să obțină profit în urma furtului și scot automobilul străin la vânzare.

Cei care recurg la astfel de ilegalităţi au şi preferinţe. Astfel, potrivit sursei citate mai sus, cele mai „căutate” automobile sunt cele de marca Volkswagen. În anul 2020, pe teritoriul municipiului Chişinău infractorii au furat 16 astfel de autoturisme.

Pe locul doi se clasează marca Opel, cu 10 automobile furate, iar locul trei îi revine mărcii Mercedes – 9 cazuri de furt în 2020.

Pe următoarele locuri se poziţionează vehiculele de marca Dacia (9 furturi), Toyota (8 furturi) şi Ford (8 furturi).  

Hoț - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Societate
Video: Culmea hoției la Ciocana - A spart mai multe mașini în fața trecătorilor

Infractorii, totuşi, nu renunţă nici la maşinile retro. Prin urmare, în top 10 se regăseşte şi marca „VAZ”. În 12 luni ale anului precedent, s-au înregistrat cinci cazuri de furt în care au fost înstrăinate astfel de mașini.

La coada clasamentului se află Hyundai, KIA şi Mazda.

Ultimul caz de răpire de maşină în Chişinău s-a înregistrat acum două săptămâni. Suspecţii fiind doi minori. Aceştia le-au declarat oamenilor legii că au pătruns în automobil după ce au văzut că vehicului este descuiat, iar cheile erau în contact.

Direcţia de Poliţie a Capitalei vine cu recomandări pentru cei care vor să se protejeze de hoți. Oamenii legii îi îndeamnă pe şoferi să-şi doteze maşina cu sisteme de alarmă, să verifice mereu geamurile şi portierele. Noaptea este indicat ca șoferii să-și lase vehiculele în locurile special amenajate şi iluminate.

De asemenea, conducătorii auto ar trebui să utilizeze sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0