Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă în Chișinău: Mai mulți șoferi au descoperit că le-au dispărut mașinile

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaЭвакуатор.
Эвакуатор. - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
În ultimele zile, mulți șoferi din Capitală s-au confruntat cu o problemă: după ce și-au lăsat automobilele pe marginea drumului, nu le-au mai găsit - evacuatoarele le-au luat și le-au dus la parcarea specială.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Mai mulți șoferi au avut neșansa să nu-și mai găsească mașinile pe care le-au parcat pe marginea drumului în Chișinău, după ce serviciile specializate le-au evacuat fără să înștiințeze proprietarii. 

De ce a început o muncă atât de intensă în oraș pentru a combate parcarea în locuri neautorizate și cine este interesat de asta? Răspunsul la această întrebare l-a oferit în studioul Sputnik Moldova expertul economic Serghei Unugreanu.

„Eu însumi m-am confruntat deja cu un astfel de caz și am o idee clară despre ce elemente alcătuiesc acest sistem. Există o mulțime de aspecte negative care sunt de neînțeles pentru cetățeni în acest sistem, care trebuie corectate urgent. Pentru că, dacă acest lucru nu se face, jaful populației va începe", - a spus interlocutorul.

Potrivit expertului, evacuarea spontană a autoturismelor de pe străzile Chișinăului, care se desfășoară de mai bine de o săptămână, nu lasă nicio posibilitate proprietarilor de mașini de a-și dovedi dreptatea.

© Sputnik / Mihai CarausSerghei Ungureanu
Ce se întâmplă în Chișinău: Mai mulți șoferi au descoperit că le-au dispărut mașinile  - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Serghei Ungureanu

Ungureanu insistă: în situația actuală, orice șofer va fi amendat, în ciuda faptului că administrația orașului nu a asigurat locuri de parcare pentru sute de mii de mașini înmatriculate în Capitală.

Expertul consideră că amenzile pentru parcarea ilegală ar trebui introduse abia după ce această problemă, care nu a fost rezolvată de zeci de ani, va fi soluționată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0