Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Presa germană, despre dezamăgirea Berlinului de administrația lui Joe Biden

Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, speranțele guvernului german de îmbunătățire a relațiilor sub noua administrație americană n-au fost îndreptățite.

BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik. Speranțele guvernului german de îmbunătățire a relațiilor cu noua administrație americană n-au fost îndreptățite, scrie ziarul german Der Tagesspiegel.

Așa cum menționează ziarul, după victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, Europa și Germania au așteptat cu nerăbdare o revenire la „cooperarea de parteneriat” cu Statele Unite, deși la Berlin aproape nimeni nu și-a făcut iluzii că ar fi posibil să se rezolve toate problemele conflictuale.

Генеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Expert rus: Ce trebuie să facă autoritățile moldovene ca să evite catastrofa
„Cu toate acestea, speranțele guvernului federal nu s-au împlinit”, scrie autorul articolului, dând ca exemplu situația cu construcția gazoductului Nord Stream 2 și negocierile privind o soluționare pașnică în Afganistan.

Potrivit acestuia, prima întâlnire personală a secretarului de stat american, Anthony Blinken, cu omologul său german, Heiko Maas, la Conferința Miniștrilor de Externe a NATO de la Bruxelles, „nu a avut un bun augur”, întrucât înainte de eveniment, administrația americană și-a surprins aliații cu o inițiativă necoordonată despre viitorul Afganistanului, care anulează toate planurile anterioare.

Cu toate acesta, înainte de întâlnirea bilaterală cu ministrul german de externe, Blinken a cerut Berlinului să oprească în cele din urmă construcția Nord Stream 2, fără a exclude introducerea de noi sancțiuni.

Accentul „activ” și dur al secretarului de stat al Statelor Unite pe tema gazoductului a împiedicat planurile guvernului german de a discuta „cu tact” problema, subliniază Der Tagesspiegel. „Chiar și adversarii conductei din Germania sunt categoric împotriva sancțiunilor extrateritoriale ale SUA”, conchide autorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0