Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O jurnalistă din Moldova, revoltată de lecțiile online: Ne batem joc de această generație

© Photo : Из личного архива Тамары ШереметДистанционное обучение
Дистанционное обучение - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2021
Abonare
Jurnalista Sorina Obreja s-a indignat pe rețelele de socializare în raport cu procesul de studii în regim online.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Sorina Obreja a scris pe pagina sa de Facebook că lecții în regim online se desfășoară foarte dificil din cauza problemelor tehnice.

Учитель химии ведет дистанционный урок  - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2021
Educație
Toate școlile din Capitală revin la învățământ online - Video

„Ziua întâi de lecții online. Petrica are trrprrr mere, iar Ahrrrrzrrr are 5 șșssș.
- Cine?
- Câte?
- Cum?
Ziua a doua - clasa nu poate intra în legătură cu profesoara. Încercăm altă aplicație. Nu merge. O oră și jumătate”, a scris Sorina Obreja.

În context, jurnalista s-a arătat revoltată de faptul că nu sunt permise lecțiile cu prezența fizică a elevilor în clase. Ea afirmă că acest lucru va avea consecințe grave pe termen lung. 

„Totul în țara activează, magazine, piețe, biserici cu slujbe în interior, transport arhiplin și numai școlile s-au închis. De parcă acolo ar fi marile focare de infectare. Pentru că dacă închizi un restaurant consecințele se vad acum, iar dacă lași copiii fără acces la studii - asta nu se vede. O să se vadă peste 20 de ani. Iar populismul este un instrument care se aplică acum”, a remarcat Sorina Obreja. 

Mai mult, ea afirmă că riscul infectării nu se reduce dacă sunt închise doar școlile, iar alte instituții, precum și localuri rămân deschise.

„Înțeleg să trimiți acasă elevii după ce închizi tot restul, dar așa - care e sensul? Oare fiecare părinte care merge la muncă nu contactează acasă cu fiecare copil după o zi întreagă în care trece prin birou, transport, magazin și se expune riscului infectării? Ori stăm toți acasă ori ne batem joc de această generație în creștere”, a scris jurnalista.

Amintim că sâmbătă Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Chișinău a decis ca toți elevii să treacă la învățământul online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0